سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

طلاق به دلیل اعتیاد شوهر- مشاوره حقوقی05138676422

طلاق به دلیل اعتیاد شوهر

یکی از پرونده‌هایی که وکیل خانواده به کرات با آن روبرو است، درخواست طلاق به دلیل اعتیاد همسر است. باید بدانید که اعتیاد می‌تواند در شرایط خاصی به زن امکان طلاق بدهد؛ اما طلاق به دلیل اعتیاد مرد چه شرایطی دارد؟ براساس قانون، اعتیاد شدید مرد، درصورتی‌که موجب آسیب به خانواده شود، یا موجب سختی زندگی برای خانواده شود، از مصادیق عسر و هرج خواهد بود.

پیش از این گفته بودیم که طلاق در قوانین ایران بر عهده مرد است، اما اگر زن بتواند ثابت کند که در زندگی با مرد دچار عسر و هرج شده، می‌تواند از دادگاه تقاضای طلاق کند.

طلاق به درخواست زوجه

برای این کار زن یا وکیل او باید با ارائه دادخواست طلاق به دادگاه، شکایت خود را مطرح کند، در این حالت با طی روال قانونی، درصورتی‌که زن بتواند اعتیاد شوهر را ثابت کند می‌تواند برای طلاق به دلیل اعتیاد اقدام کند.اما همه نوع اعتیاد باعث پذیرش درخواست طلاق نمی‌شود.

برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری با همکاران ما کلیک کنید.

طلاق به دلیل اعتیاد شوهر

 کلمه اعتیاد در حقیقت به معنای وابستگی به یک مخدر سنتی یا صنعتی، قرص‌های روان‌گردان یا مشروبات الکلی است؛ اما اعتیاد همواره موجب مجوز طلاق نمی‌شود. برای اینکه بتواند برای طلاق به دلیل اعتیاد همسرش اقدام کند، باید شروطی وجود داشته باشد.

اعتیاد به مواد مخدر تنها زمانی می‌تواند موجب مجوز طلاق شود که موجب آسیب رسیدن به سلامت فرد یا خانواده گردد؛ بنابراین مصرف یکی دو بار مواد مخدر یا مصرف کم مخدرها دلیل بر مجوز طلاق نیست. در حقیقت برای میزان مصرف مواد مخدر و شرایط پذیرش درخواست طلاق به دلیل اعتیاد در قانون مشخص شده است.

شرط صفت در عقد

یکی از مسائلی که در قانون مصداق عسر و حرج می‌باشد، اعتیاد شدید مرد به داروهای روان‌گردان، مشروبات الکلی یا مواد مخدر است. براساس قوانین ایران، اداره زندگی و تأمین هزینه‌های آن بر عهده مرد است؛ بنابراین درصورتی‌که اعتیاد مرد مانع از انجام وظایف او و تعهداتش به عنوان شوهر شود و بر زندگی خانواده تأثیرگذار باشد، می‌تواند از مصادیق عسر و حرج باشد؛ بنابراین قانون به زن حق طلاق را به دلیل اعتیاد شوهر می‌دهد.

همچنین درصورتی‌که در زمان عقد، زن در شرایط عقد قید کند که در صورت اعتیاد مرد، حق طلاق خواهد داشت و این مسئله قانونا توسط مرد پذیرفته و امضا شود، زن می‌تواند با استناد به آن برای طلاق اقدام کند.

اجرت المثل زن در ایام زوجیت

بند 2 ماده 1130 قانون مدنی بیان می‌کند:

اعتیاد شوهر به یکی از انواع مواد مخدر و یا ابتلاء وی به مشروبات الکلی که به ‌اساس زندگی خانوادگی خلل وارد آورد و امتناع یا عدم امکان الزام وی به ترک آن در مدتی ‌که به تشخیص پزشک برای ترک اعتیاد لازم بوده است. ‌درصورتی‌که زوج به تعهد خود عمل ننماید و یا پس از ترک، مجدداً به مصرف‌ موارد مذکور روی آورد، بنا به درخواست زوجه، طلاق انجام خواهد شد.

براساس این بند زن حق دارد که در شرایط خاص اعتیاد شوهر خود را به مشروبات الکلی یا مواد مخدر ثابت کند و دادگاه بپذیرد که زن دچار عسر و حرج شده است، دادخواست طلاق به دلیل اعتیاد مرد در دادگاه پذیرفته می‌شود و حکم طلاق صادر می‌شود.

همچنین درصورتی‌که مرد بند هفتم شرایط قید شده در سند ازدواج را امضا کرده باشد، طلاق گرفتن برای زن تا حد زیادی ساده‌تر می‌شود. براساس این شرط در صورت ابتلای مرد به هر نوع اعتیاد مضر که موجب اختلال در زندگی مشترک شود و زندگی را برای زن دشوار کند زن می‌تواند دستور طلاق کند.

وکیل پایه یک دادگستری در مشهد - مشاوره حقوقی

برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین با همکاران ما کلیک کنید.

طلاق به خاطر اعتیاد شوهر

حالا بیایید ببینیم در چه شرایطی دادگاه، تقاضای طلاق به دلیل اعتیاد مرد را می‌پذیرد؟

1-اگر اعتیاد مرد به پایه و اساس زندگی مشترک آسیب وارد کند.

2-چنانچه مرد بعد از ترک کردن مواد مخدر تعهدات خود را زیر پا بگذارد و دوباره اقدام به مصرف کند.

3-امکان اجبار و الزام مرد به ترک مواد مخدر تحت نظارت پزشک وجود نداشته باشد.

بنابراین زن با وجود هرکدام از این شرایط می‌تواند از دادگاه تقاضای طلاق کند و خود را مطلقه سازد.

دسترسی به وکیل طلاق

درخواست طلاق
وکیل پایه یک دادگستری در مشهد - مشاوره حقوقی

برای درخواست طلاق، زن باید بتواند اعتیاد شوهر را با شرایط خاصی به اثبات برساند.

  1. استفاده از شهادت شاهدان ؛ یعنی خانواده، دوستان، همسایگان یا افرادی که فرد را می‌شناسند و درباره شرایط او آگاهی دارند می‌توانند در دادگاه شهادت دهند.
  2. آزمایش اعتیاد به دستور دادگاه مرد به پزشکی قانونی مراجعه کرده و آزمایش اعتیاد می‌دهد. البته راه‌هایی برای تغییر نتیجه این آزمایش در میان معتادین وجود دارد.
  3. انجام تحقیق توسط مددکاری یا کلانتری از سوی دادگاه

 نتیجه این تحقیقات در حکم نهایی دادگاه تأثیرگذار است. برای دادخواست طلاق بخاطر اعتیاد شوهر، بهتر است از کمک یک وکیل خانواده کمک بگیرید. همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک آماده پاسخگویی به سؤالات حقوقی شما عزیزان هستند. فراموش نکنید در روزهای سخت ما در کنار شما هستیم.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.