سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

تقسیم ارث دختر مجرد

تقسیم ارث دختر مجرد در قانون چگونه انجام می‌شود؟ روش قانونی تقسیم ارث دختر مجرد چیست؟ امکان تقسیم ارث دختر مجرد در چه شرایطی فراهم می‌شود؟ در تقسیم ارث دختر مجرد چه نکاتی را باید مدنظر قرار دهیم؟ یک وکیل دادگستری در خصوص تقسیم ارث دختر مجرد به چه شیوه‌ای عمل می‌کند؟ مهمترین شرایط مربوط به تقسیم ارث دختر مجرد چیست؟ نظر قانون درباره تقسیم ارث دختر مجرد چیست؟ در این مقاله با ما باشید تا یک چالش قانونی را با هم حل کنیم.

تقسیم ارث دختر مجرد
برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین درباره تقسیم ارث دختر مجرد کلیک کنید.

قانون تقسیم ارث دختر مجرد

 یکی از چالش‌های قانونی که در زمینه تقسیم ارث وجود دارد، تقسیم ارث دختر مجرد است. در این زمینه دو دیدگاه وجود دارد. اول اینکه اگر دختردار حالت مجرد فوت کند، وارث او چه فرد یا افرادی خواهند بود و هرکدام به چه نسبتی ارث می‌برند؟

حالت دوم اینکه یک دختر قبل از ازدواج، پدر، مادر و یا یکی از اعضای خانواده خود را از دست بدهد. در این صورت تقسیم ارث به چه صورتی می‌باشد و دختر در کدام طبقه تقسیم ارث قرار دارد؟

یکی از مهمترین مواردی که در این مقاله بررسی می‌کنیم این است که قانون ارث ایران بر مبنای شرع اسلام تدوین شده است. به همین دلیل برای بررسی بهتر این زمینه باید به مفاهیم شرعی و قانونی تسلط داشت. این یکی از دلایلی است که تسلط وکیل را بر قوانین شرعی و قانونی الزام‌آور می‌کند.

تماس فوری با بهترین تیم وکلا در شهرهای استان خراسان

شماره تلفن‌های ۰۹۱۵۵۰۴۶۹۰۹ و ۰۹۳۹۳۱۰۶۰۱۱

شناخت طبقات ارث

زمانی می‌توانیم تقسیم ارث دختر مجرد را به خوبی درک کنیم که درباره طبقات ارث اطلاعات درستی داشته باشیم. در حقیقت این طبقه‌بندی ترکیبی از قوانین شرعی اسلام است که ارث متوفی براساس آن تقسیم می‌شود.

روابط خویشاوندی در قانون به دو دسته تقسیم می‌شود.

  • روابط نسبی: این دسته از روابط از طریق رابطه خونی و خویشاوندی ژنتیکی و فامیلی ایجاد می‌شود. پدر، مادر، خواهر، برادر و …
  • روابط سببی: این نوع از روابط خانوادگی بر مبنای عقد و ازدواج شکل می‌گیرد. مانند داماد، مادر شوهر و …

در شرع اسلام تقسیم ارث براساس روابط نسبی می‌باشد. در این حالت اولویت با طبقه اول است و چنانچه طبقه اولی وجود نداشته باشد طبقه دوم در اولویت قرار می‌گیرد و به همین ترتیب طبقات ورثه سوم و چهارم و…

طبقه اول وارثین: شامل پدر، مادر، فرزندان و نوه‌ها

طبقه دوم: پدربزرگ و مادربزرگ

طبقه سوم: عمه، عمو، خاله و دایی

بنابراین چنانچه متوفی در طبقه اول وراث دختری داشته باشد، دختر در طبقه اول وراث قرار می‌گیرد و سهمی از اموال را مالک می‌شود.

تقسیم ارث دختر
برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری کلیک کنید.

تقسیم ارث دختر مجرد به عنوان وارث

اگر دختر مجرد یکی از وارثان باشد. به دلیل تجرد او شرایط خاصی برای تعیین سهم او از ارث در نظر گرفته می‌شود. مثلاً اگر پدر یا مادر یک دختر فوت کرده باشند و او وارث دیگری نداشته باشد، تمام اموال متوفی به دختر می‌رسد.

درصورتی‌که هیچ‌کدام از والدین زنده نباشند و همه وارثان دختر باشند (مجرد یا متأهل) تمام اموال میان دختران تقسیم می‌شود.

اگر در بین فرزندان پسری باشد، سهم پسر دو برابر سهم دختر محسوب می‌شود.

 همچنین برادر یا خواهر متوفی در طبقه دوم وراثت هستند. بنابراین اگر برادر یا خواهر یک دختر مجرد فوت کند، درصورتی‌که او وارث آن متوفی باشد، یعنی متوفی فرزند یا همسری نداشته باشد یا پدر و مادرش در قید حیاط نباشند، ممکن است دختر وارث شناخته شود. اما باید بدانید در تقسیم سهم ارث دختر مجرد یا متأهل بودن او اثری ندارد.

بیشتر بدانیم:

قوانین تقسیم ارث میان مسلمان و غیر مسلمان

تقسیم ارث مردی که فرزند ندارد

تقسیم ارث دختر مجرد

تقسیم ارث دختر مجرد به عنوان متوفی

اگر فرد فوت شده دختر مجرد باشد، تقسیم ارث او پیچیده خواهد بود. تقسیم ارث متوفی براساس طبقات ارث انجام می‌شود. یعنی پدر و مادر و همسر فرد وارث او هستند. درصورتی‌که متوفی دختر مجرد باشد و فرزند و شوهری نداشته باشد، وارث او والدینش خواهند بود.

چنانچه والدین متوفی پیش از او فوت‌شده باشند، پدربزرگ، مادربزرگ، خواهر و برادر او وارث خواهند بود.

با وجود پیچیدگی‌های مسئله تقسیم ارث، توصیه ما این است که پیش از تقسیم ارث با یک مشاور حقوقی در سامانه عدلاک مشورت کنید. یک وکیل مناسب در زمینه ارث و میراث می‌تواند تا حد زیادی پیچیدگی‌های این قبیل پرونده‌ها را کم کند. بنابراین توصیه می‌کنیم یک جلسه مشاوره حضوری با یک وکیل داشته باشید.

تماس فوری با بهترین تیم وکلا در شهرهای استان خراسان

شماره تلفن‌های ۰۹۱۵۵۰۴۶۹۰۹ و ۰۹۳۹۳۱۰۶۰۱۱

بیشتر بخوانید:

دریافت مهریه زن از سهم الارث شوهر

تقسیم ارث مرد

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.