یکی از مواردی که در جرائم کیفری بررسی میشود مجازات زنا و مرتکبین آن میباشد. زنا یکی از جرائمی است که در اسلام بهعنوان جرائم حدی شناخته میشود و حرام است و با مرد و زنی که مرتکب این عمل شوند (زانی و زانیه) مطابق جرائم حدی برخورد میشود.
ماده 221 قانون مجازات اسلامی بیان میدارد: زنا عبارت است از نزدیکی بین زن و مردی که زوجیت بین آنها نبوده و از موارد و طی به شبهه نباشد.
به بیان سادهتر رابطۀ جنسی میان زن و مردی که ازدواجنکردهاند و زن و شوهر نیستند را زنا گویند.

جرم زنا چه زمانی تحقق می یابد؟
جرم زنا زمانی رخ میدهد که دخول به اندازه ختنهگاه صورت بگیرد و با مرتکب این جرم مطابق قوانین برخورد میشود اما اگر دخول انجامنشده باشد، جرم دو طرف به رابطۀ نامشروع تغییر پیدا میکند.
از نظر قانونی چنانچه مرتکب جرم عاقل و بالغ باشد و از جرم بودن عملی که انجام میدهد و حکم شرعی آن مطلع باشد، زنا محقق شده و مجازات میشود. اما اگر یکی از طرفین نسبت به حکم جاهل باشد، به انجام حد شرعی محکوم نمیشود.
بیشتر بدانیم:
مشارکت در قتل، مشورت با وکیل کیفری
وظیفۀ وکیل جرم زنا چیست؟
وکیل زنا در حقیقت وکیل پایه یک دادگستری است که وظیفۀ دفاع از فردی را که متهم به انجام زنا شده است را بر عهدهدارد و تلاش میکند برای دفاع از موکل خود اتهام وارد شده را اثبات یا رد کند.زنا یکی از موارد رابطۀ نامشروع است و چون این جرم خارج از مسائل شرع و عرف مذهبی و جامعه است لازم است که انجام آن اثبات شود.اما جرم زنا انواع مختلفی دارد که در ادامه درباره آن با شما گفتگو خواهیم کرد.
انواع جرم زنا
- زنا با محارم: زنا با محارم نسبی یعنی ارتباط جنسی میان افراد همخون و کسانی که ازدواج میان آنها به دلیل رابطه خونی حرام است.
- زنای محصن و زنای محصنه: در این نوع از زنا فرد دارای همسر شرعی و دائمی است که نزدیک به اوست و امکان رابطه میان آنها وجود دارد اما با دیگری وارد رابطۀ حرام میشود زنای محصنه نوع دیگری از زنا میباشد. در این نوع زنا فرد همسری دائمی را دارد و میتواند با وی رابطه برقرار نماید. درصورتیکه مرد دارای زنی دائمیباشد و از یکدیگر دور نباشند و امکان رابطه برایشان فراهم باشد و دچار این نوع زنا بشوند، نامش زنای محصن میباشد. همچنین اگر این عمل توسط زنی که دارای همسر رسمی و شرعی است صورت بگیرد و زن با مرد دیگری رابطه برقرار کند زنای محصنه انجام داده است. مجازات مرتکب این جرم سنگسار یا اعدام است.
- زنای غیر محصنه: این نوع از زنا به دو دستۀ زنای غیر محصنه فرد مجرد و زنای غیر محصنۀ فرد متأهل تقسیم میشود. فرد متأهلی که دارای همسر است اما به دلیل مسافت زیاد یا بیماری نمیتواند با همسر خود ارتباط جنسی برقرار کند یا فرد مجردی که به اختیار خودش با یک نامحرم رابطه برقرار میکند یا فردی که زنای عنف مرتکب میشود مشمول این حالت هستند.چنانچه به فرد تجاوز شده باشد و ارتباط جنسی او با دیگری به اختیار خودش نباشد، مجازات متجاوز قطعاً اعدام است. اما قربانی این پرونده که به زور به او تعرض شده است مجازات نخواهد شد.
همینطور که میبینید پرونده جنایات حدی و زنا پیچیدگیهای زیادی دارد. بنابراین لازم است در این موارد از یک وکیل زنا کمک گرفته شود.یک وکیل پایه یک دادگستری که آشنا به قوانین موجود باشد و بتواند چنین پروندههای حساسی را به بهترین نحو کنترل و اداره کند.
شرایط تحقق جرم زنا
اگر با یک وکیل کیفری درباره جرم زنا مشورت کنید به شما خواهد گفت برای اینکه مجازات انجام زنا برای فردی اجرا شود باید شرایطی وجود داشته باشد. ما در اینجا برخی از این شرایط را توضیح میدهیم.
- اگر رابطۀ جنسی میان مرد و زنی باشد که زن و شوهر نباشند. بنابراین چنانچه بین افراد رابطۀ جنسی صورت نگیرد زنا محقق نشده است.
- دخول انجام شود: از شرایط لازم برای تحقق زنا دخول آلت مرد به اندازۀ ختنهگاه در آلت جنسی زن است.
- مرتکبین عمل زنا عاقل و بالغ باشند.بنابراین فرد غیر بالغ یا غیر عاقل را نمیتوان متهم به زنا کرد.
- دو طرف از حرام بودن رابطه آگاه باشند. بنابراین اگر یکی از طرفین از حرام بودن کاری که کرده و حکم حدی آن آگاه نباشد، مجازات حد برای او اجرا نمیشود.
برای تحقق جرم زنا لازم است که همۀ آنچه در بالا گفتیم رخ دهد و اگر هرکدام از این شرایط انجام نشود، فعل زنا انجامنشده است.
اثبات وقوع جرم زنا
در خصوص جرائم حدی مانند زنا اثبات جرم لازم است و تا زمانی که جرم موردبحث اثبات نشده باشد ، نمیتوان فرد را متهم و مجازات کرد. راههای اثبات جرم زنا سه دسته هستند:
۱- شهادت 4 مرد عاقل: یکی از راههای اثبات جرم در قوانین شهادت است. شهادت 4 مرد عاقل یا 3 مرد و 2 زن که عمل زنا را دیده باشند میتواند فرد را متهم کند. یعنی این افراد باید دخول آلت مرد تا ختنهگاه در آلت زن را دیده باشند و تائید کنند. بنابراین تنها لخت بودن یک مرد و زن در آغوش هم زنا محسوب نمیشود.
۲-اقرار : اگر خود فرد اعتراف و اقرار کند که زنا انجام داده مشمول مجازات این جرم میشود.به شرطی که عاقل و بالغ باشد. بنابراین چنانچه فرد عاقل و بالغی 4 بار انجام عمل زنا را تائید کند جرم زنای او تائید میشود اما اگر کمتر از 4 بار اقرار کند، حکم او تعزیری خواهد بود. همچنین این اقرار و اعتراف باید حتماً در حضور قاضی باشد و اقرار نزد بازپرس یا دیگران معتبر نیست.
۳-علم قاضی: بر اساس ماده 211 قانون مجازات اسلامی، چنانچه مدارک و شواهد کافی بر وقوع عمل زنا موجود باشد که قاضی را بر انجام جرم آگاه کند و هیچ تردیدی بر وقوع جرم نداشته باشد علم قاضی لحاظ شده است و با مرتکب بر اساس قوانین جرائم حدی برخورد میشود.
مجازات جرم زنا
مجازات جرم زنای محصنه: مجازاتهای مشخصشده برای انواع جرم زنا بنا به ماده 225 قانون مجازات اسلامی رجم یا سنگسار است. مجازات جرم مرد و زنی که دارای همسر دائمی است و مرتکب زنا میشود رجم یا سنگسار است. اما اگر شرایط سنگسار نباشد، دادگاه حکم اعدام را برای آنها اجرا میکند. اما اگر امکان سنگسار و اعدام نبود، صد ضربه شلاق مجازات مرتکبین است.
مجازات مرتکبین زنای غیر محصنه: مطابق ماده 225 قانون مجازات اسلامی صد ضربه شلاق حدی است. البته این حکم به افرادی اجرا میشود که دارای بلوغ عقلی باشند و از حرام بودن عمل خود و غیرقانونی خود با خبر باشند. همچنین اگر فرد زناکار 3 بار مرتکب این جرم شد، برای بار چهارم محکومبه اعدام میگردد.
مجازات زنای به عنف: آنچنانکه در ماده 224 قانون مجازات آمده فرد زناکار باید اعدام شود. همچنین اگر فردی به زن باکره تجاوز کرده باشد، باید مهرالمثل زن و ارش بکاره زایل شده را بپردازد و سپس اعدام شود. همچنین اگر زن مورد تجاوز قرارگرفته باکره نباشد، متهم باید مهرالمثل را پرداخت کند و سپس اعدام گردد.
مجازات زنای با محارم: مجازات فردی که به زنا با محارم اقدام کرده است اعدام است.
مجازات زنای فرد نابالغ: در تبصره 2 ماده 222 قانون مجازات اسلامی آمده است چنانچه یکی از طرفین زنا بالغ نباشد، جرم زنا انجامشده اما فرد نابالغ مجازات نمیشود. بلکه به یکی از موارد تربیتی موجود در قانون محکوم میشود. اما فرد بالغ به صد ضربه شلاق محکوم میگردد.
وکیل پرونده زنا
باید بدانید که انتخاب وکیل برای پروندههایی با این حساسیت آسان نیست و وکیل تنها در صورتی میتواند از موکل خود دفاع کند که شرایط دفاع وجود داشته باشد مثلاً متهم اقرار نکرده باشد یا مدارک برای علم قاضی کافی نباشد. اما گرفتن حق فردی که مورد تجاوز قرارگرفته از وظایفی است که یک وکیل پایه یک دادگستری در مشهد یا وکیل کیفری میتواند انجام دهد. بنابراین چنانچه درگیر چنین پروندهای شدید بدون ترس و وحشت پای حق خود بایستید. اگر کسی به حریم شما یا یکی از نزدیکانتان تعرض کرد مهمترین مسئله این است که او را مجازات کنید. چراکه عدم مجازات چنین افرادی، موجب میشود که در آینده قربانیان دیگری را طعمه خود قرار دهند.
- وکیل کلاهبرداری در فریمان
- دیه استخوان دنده در حالت شکستگی، در رفتن و ترک خوردن
- وکیل برای دادخواست مطالبه اجرتالمثل ایام زوجیت
- لعان در حقوق ایران _09150998001
- نمونه قرارداد یکسان سازی معاملات اموال غیرمنقول