وکیل خانواده در مشهد: در این مقاله درباره مسائل مرتبط با فرزندخواندگی و شرایطی که زوج داوطلب برای سرپرستی یک فرزند باید داشته باشند صحبت میکنیم. بخش زیادی از جمعیت اطراف ما را کودکان و نوجوانان بیسرپرست یا بد سرپرست تشکیل میدهند. فرزندانی که روزگار با آنها مهربان نبوده و شیرینترین لحظات زندگی خود را در تنهایی سپری میکنند.
اما برای هر فرزند پدر و مادری وجود دارد حتی اگر آن پدر و مادر، والدین ژنتیکی او نباشند. هزاران زوج در سراسر دنیا از نعمت فرزند آوری محروم هستند و برخلاف همه ما که پدر و مادر و فرزند خود را انتخاب نمیکنیم، این زوجین و کودکان میتوانند برای خود فرزند و والدینی را انتخاب کنند و به زندگی خود و دیگری رنگی دیگر دهند.اما قبول سرپرستی یک کودک کار ساده ای نیست، در حقیقت افرادی که سرپرستی فرزندی را قبول میکنند باید شرایط و ویژگیهای خاصی داشته باشند تا برای سرپرستی فرزندخواندگی پذیرفته شوند.
در سال 1392 قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بیسرپرست و بد سرپرست تصویب شد. این قانون برای افرادی است که داوطلب قبول کودکان به فرزندخواندگی هستند و شرایط و صلاحیت خانوادههای متقاضی برای قبول فرزندخوانده را مشخص میکند. همچنین در این قانون مراحلی که خانواده برای قبول یک فرزند باید قبول کند مشخصشده است.

شرایط سرپرستی کودکان
خانواده مهمترین عامل رشد شخصیت و پرورش انسان است. به همین دلیل هم انتخاب خانواده برای سپردن آینده و سرنوشت یک کودک به دست او کاری نیست که در یکی دو هفته و به سادگی انجام شود. بلکه پروسهای وقتگیر است که نیاز به دقت و توجه بالایی در شناخت طرفین دارد. مخصوصاً که بیشتر خانوادههایی که درخواست سرپرستی کودکان را دارند، به دنبال فرزندانی کم سن و سال هستند.
قانون حمایت از کودکان و نوجوانان شرایط خانوادهها را برای پذیرش فرزند اینطور مشخص کرده است:
- زوجی که پنج سال از زمان ازدواج آنها گذشته است و صاحب فرزند نشدهاند. مشروط بر اینکه حداقل سن یکی از آنها بیشتر از سی سال باشد.
- زن و شوهری که فرزند دارند اما خواستار قبول فرزندخوانده میباشند، مشروط بر اینکه حداقل سن یکی از آنها بیشتر از سی سال باشد
- دختران و زنان بدون شوهری که حداقل سی سال سن داشته باشند، منحصراً حق سرپرستی دختران را خواهند داشت و امکان فرزندخواندگی پسران برای این داوطلبان وجود ندارد.
بیشتر بدانیم:
حضانت فرزند دختر بعد از نه سالگی
طلاق به درخواست مرد

شرایط زوج متقاضی فرزندخواندگی
آنچه بالاتر گفتیم شرایط کلی متقاضیان قبول فرزندخوانده در قانون بود؛ اما مواد قانونی یاد شده شرایط دیگری را نیز در خود دارند که وجود آنها اولویت افراد را برای سرپرستی کودکان تعیین میکند. ما در اینجا به چند مورد از این مسائل در زمینه فرزندخواندگی اشاره میکنیم.
- درصورتیکه سازمان پزشکی قانونی تشخیص دهد که امکان بچهدار شدن برای زوج متقاضی وجود ندارد، شرط گذشت پنج سال از زمان ازدواج زوج متقاضی میتواند نادیده گرفته شود.
- درصورتیکه متقاضیان قبول فرزندخوانده از بستگان کودک باشند، دادگاه با در نظر گرفتن مصلحت کودک، آنها را در بعضی از شرایط استثنا قرار میدهد.
- اولویت در پذیرش سرپرستی فرزند با زوجین بدون فرزند است، در مرحله بعدی زنان و دختران بدون شوهر میتوانند فرزندی را قبول کنند و در نهایت زن و مردی که فرزند دارند در اولویت آخر قرار دارند.
- متقاضیان قبول فرزند که کمتر از 50 سال سن داشته باشند، نسبت به متقاضیانی که سن آنها بالای 50 سال است اولویت دارند.
- درصورتیکه یک زوج خواستار قبول فرزندی باشند، باید درخواست خود را به صورت مشترک تنظیم کرده و ارائه دهند؛ یعنی درخواست قبول فرزند باید از طرف هر دو نفر باشد.
بیشتر بدانیم:
حقوق مالی زن در ازدواج
هر آنچه باید درباره حضانت فرزندان بدانید.
مشاوره و تحقیق
یکی از مواردی که زوجین در زمان قبول سرپرستی یک کودک باید مدنظر قرار دهند این است که تغییر ورود یک کودک به خانواده چالش سادهای نیست. به خصوص که این کودکان اکثراً زندگی سختی را سپری کردهاند؛ بنابراین در برخورد با آنها باید صبر و حوصله داشته باشید.
استفاده از راهنمایی یک مشاوره خانواده میتواند بهترین شانس را به پدر و مادر و فرزند تازه آنها بدهد تا با هم کنار بیایند. یادتان باشد پیش از دیگران این خود شما هستید که باید فرزندتان را بپذیرید و او را با تمام شیطنتها و حساسیتهایش درک کنید. مدتی طول خواهد کشید تا ارتباط احساسی میان خانواده شکل بگیرد و دو طرف یکدیگر را بپذیرند. این پذیرش به کمک یک مشاور خانواده بسیار سادهتر خواهد شد.
چنانچه مایلید درباره قوانین قبول سرپرستی فرزند و شرایط مرتبط با آن بیشتر بدانید، میتوانید با یک وکیل خانواده در مشهد از تیم ما گفتگو کنید. همکاران ما آماده هستند تا به کلیه پرسشهای حقوقی شما عزیزان پاسخ دهند و راهکارهای قانونی را در اختیار شما قرار دهند. در روزهای سخت ما در کنار شما هستیم.