تفخیذ چیست و مجازات حدی جرم تفخیذ چه طور معین شده است؟
تفخیذ در حقیقت نوعی از رابطۀ جنسی میان دو مرد است و در میان جرائم حدی طبقه بندی شده است. به این معنا که حکم و مجازات آن در شرع اسلام مشخصشده است و قاضی نقشی در تعیین مجازات این جرم ندارد.
پیش از این در چند مقاله در خصوص حد و جرائم حدی با شما گفتگو کردیم. در این مقاله به جرم تفخیذ و احکام مرتبط با مرتکبین آن میپردازیم.
رابطۀ نامشروع
چنانچه دو نفر بدون وجود عقد ازدواج و خارج از اصول شرع و قانون با هم رابطه ی جنسی داشته باشند، مرتکب جرم رابطۀ نامشروع شدهاند. اما رابطۀ نامشروع صرفاً بین دو نفر با جنسهای مخالف صورت نمیگیرد، گاهی ممکن است این رابطه بین دو همجنس نیز رخ دهد که در زنان به این رابطه مساحقه و در مردان لواط میگویند. هر دوی این روابط از مصادیق جرائم حدی هستند و ما در مقاله هایی جداگانه درباره این جرائم و مجازاتهای آن توضیحات کاملی را بیان کرده ایم.

تفخیذ در قانون
مطابق ماده 235 قانون مجازات اسلامی ، تفخیذ به معنای قرار دادن اندام تناسلی مرد، بین ران ها یا نشیمنگاه انسان مذکر دیگری است.
مجازات حدی مشخصشده برای این عمل هم برای فاعل و هم برای مفعول حد کامل بیان شده است که معنای آن 100 ضربۀ شلاق است. اما چنانچه فاعل به مفعول تعرض کرده باشد، فرد میتواند با یک وکیل پایه یک دادگستری مشورت کند و با تنظیم شکایت نامه در دفاتر قضایی از دادگاه تقاضای پیگیری و رسیدگی به جرم را داشته باشد.
درباره روابط نامشروع که موجب بهم ریختن نظم عمومی و از بین رفتن حرمت ها میشود، قانونهایی وضع شده که ریشه در فقه و شرع دارد. جرم تفخیذ یکی از این موارد است. اما اگر کسی به اجبار مورد تفخیذ قار گرفت چگونه باید آن را اثبات کند و از مرتکب جرم شکایت کند؟
مطابق تبصره الحاقی به ماده 235 قانون مجازات اسلامی، دخول کمتر از ختنه گاه در حکم تفخیذ است. این عمل حتی برای افراد ترنس سکشوال نیز جرم محسوب میشود چراکه مطابق قوانین ما فرد میتواند برای تغییر جنسیت اقدام کند.
مجازات تفخیذ
مجازات تفخیذ در بار اول صد تازیانه است. اما چنانچه مردی متأهل باشد و مرتکب این جرم شود، جرم او مستحق مجازات سنگسار است. اگر متأهل نباشد، صد ضربه شلاق مجازات اوست. همچنین چنانچه فردی برای بار سوم و چهارم جرم تفخیذ را تکرار کند، مجازات اعدام برای او اجرا میگردد.
در تعاریف قانونی آمده است: جرم عملی است که خلاف عنصر قانونی باشد.یعنی در قانون برای اجرای آن عمل جرمی مشخصشده باشد. مطابق اصل 167 قانون اساسی قاضی موظف است مجازات هر جرمی را در قوانین تدوین شده پیدا کند و اگر پیدا نکند، میتواند به منابع معتبر اسلامی یا فتوای فقها برای حکم کردن استناد کند. در مورد جرم تفخیذ در شرع و احکام مجازات حدی مشخصشده است اما در قانون مجازات نیز برای این جرم مجازاتی مشخصشده است.
مجازات تفخیذ در قانون مجازات اسلامی
ماده 236 قانون مجازات اسلامی مجازات صد ضربه شلاق برای فاعل و مفعول را برای این جرم مشخص کرده است. در اعمال این مجازات تفاوتی بین محصن و غیر محصن و عنف و غیرعنف ( یعنی به اجبار یا غیر آن ) وجود ندارد. همچنین در این ماده بیان شده است چنانچه فاعل غیرمسلمان باشد و مفعول مسلمان باشد، حکم فاعل اعدام است.
همچنین با توجه به اینکه تفخیذ یک جرم حدی است، مجازات حدی بر آن اعمال میشود که قابل تغییر و تخفیف نیست.
اثبات تفخیذ
در هر دعوا و ادعایی نیاز به اثبات ادعا وجود دارد. یعنی تا زمانی که دلایل و شواهد با قطعیت کامل وقوع جرمی را به اثبات نرسانده، نمیتوان فرد را بابت انجام آن جرم مجازات کرد.
برای اثبات هر جرم در امور کیفری میتوان از این شواهد بهره برد:
- اقرار : خود محترم در پیشگاه قاضی 4 بار اقرار به انجام جرم کند( اعتراف نزد بازپرس یا سایر افراد اعتباری ندارد)
- شهادت: 4 مرد عادل یا 3 مرد و 2 زن به صورت متوالی و بدون فاصله زمانی بر جرم شهادت دهند. این شاهدان باید وقوع جرم را با چشم خودشان دیده باشند وگرنه شهادتشان پذیرفته نیست. همچنین چنانچه بین شاهدان اختلافی پیش بیاید شهادت آنها باطل اعلام میشود و از آنجا که جرم اثبات نمیشود ، این افراد بابت تهمت به دیگری و شهادت دروغ به 80 ضربه شلاق محکوم میشوند.
- علم قاضی
در مورد تفخیذ اگر 4 رد عادل بر وقوع جرم شهادت دهند یا متهم 4 بار اقرار به این جرم کند ، یا اینکه شواهد و مدارک قاضی را به یقین برساند که جرم رخ داده است کفایت میکند. درصورتیکه فرد کمتر از 4 بار به انجام جرم تفخیذ اقرار کند به جای 100 ضربه شلاق ، به از 31تا 74 ضربه شلاق محکوم میگردد.
همچنین در این جرم شاهدان باید وقوع جرم را به چشم دیده باشند.
شکایت از جرم تفخیذ
مطابق ماده 306 آیین دادرسی کیفری، آن دسته از جرائم که منافی عفت می باشند مستقیما در دادگاه بررسی میگردند.
رابطه تفخیذ در کشور ما برخلاف عرف و شرع و قانون است. بنابراین اگر فردی به نحوی قربانی این جرم شد میتواند شکایت نامه ای تنظیم کند و آن را به دفاتر خدمات قضایی تحویل دهد.
نحوه رسیدگی به شکایت از جرم تفخیذ
رسیدگی به این جرم در صلاحیت دادگاه کیفری شماره 2 میباشد و دادگاه پس از انجام تحقیقات لازم و بررسی شواهد و مدارک و شنیدن اظهارات شاکی و متهم تصمیم میگیرد. اگر شواهد قاضی را قانع نکند، حکم برائت متهم صادر میشود اما چنانچه دادگاه رأی به محکومیت فرد صادر کرد، حکم حدی قابلاجرا است. اگرچه حکم دادگاه بدوی است و فرد میتواند با تسلیم اعتراض ، درخواست بررسی در دادگاه تجدیدنظر را بنماید.
چند سؤال مهم
عمل تفخیذ به چه معناست؟
تفخیذ نوعی از ارتباط جنسی میان دو مرد است که در طی آن یکی از دو مرد، اندام تناسلی خود را بین ران یا نشیمنگاه دیگری قرار میدهد. توضیحات بیشتر درباره این جرم و مجازات آن در مقاله آورده شده است.
مجازات قانونی جرم تفخیذ چیست؟
مطابق حکم فقهی، در بار اول و دوم مجازات این جرم صد ضربه شلاق است. اما تکرار عمل در بار سوم منجر به زندان شده و در بار چهارم برای مرتکب اعدام را در پی خواهد داشت.
- وکیل کلاهبرداری در فریمان
- دیه استخوان دنده در حالت شکستگی، در رفتن و ترک خوردن
- وکیل برای دادخواست مطالبه اجرتالمثل ایام زوجیت
- لعان در حقوق ایران _09150998001
- نمونه قرارداد یکسان سازی معاملات اموال غیرمنقول